Opmerkelijk

Sofie (8) bungelt aan slagboom Spaarndam: 'Ze schoot als een malle de lucht in'

03 mei 2018 10:40 Aangepast: 07 mei 2018 09:14
Sofie bungelde 'zeker een minuut lang' boven het wegdek. Beeld © RTL Nieuws

Angstige momenten voor de 8-jarige Sofie uit Spaarndam. Zij hing gistermiddag aan de slagboom van een brug in haar woonplaats. Die ging plotseling open waardoor het meisje 'zeker een minuut lang' metershoog boven het wegdek bungelde.

Het voorval gebeurde toen Marcel 's middags een ijsje ging halen met zijn dochter Noa en haar vriendinnetjes Sofie en Step. Hij had de meiden bij de brug nog gewaarschuwd om geen kattenkwaad uit te halen, maar luttele seconden later schoot Sofie 'als een malle de lucht in', zo vertelde Marcel aan NH Nieuws.

'Dit was echt een ongelukje'

Sofies moeder Kate schrok zich rot toen ze achteraf hoorde van het hachelijke avontuur van haar dochter. "Sofie is wel een kind dat graag op avontuur gaat, maar dit was echt een ongelukje", zegt ze tegen RTL Nieuws. "Sofie heeft er ook heel slecht van geslapen, tot nachtmerries aan toe. Ja, ze heeft haar lesje wel geleerd."

Hoewel ze er nu 'een beetje om lachen', is het 'eigenlijk niet grappig', zegt Kate. "Het had heel anders kunnen aflopen. Dus doe het vooral niet."

Speciale plek voor foto

Gisteravond verscheen op Dumpert.nl een foto van haar dochter. Die is echt, zegt Kate. De foto krijgt een speciale plek in haar huis. "We laten hem vergroten en hangen 'm op in Sofies slaapkamer."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore