Opmerkelijk

Bikers brengen gepest meisje naar school: 'Hopelijk geeft dit zelfvertrouwen'

19 april 2018 09:22 Aangepast: 03 mei 2018 04:50
Beeld © AFP

Dertig bikers hebben een 17-jarig gepest meisje naar haar school in het Belgische Luik gebracht. Ze wilden het zelfvertrouwen van het meisje een 'boost' geven. "Ze stapte aan het eind van de dag met een glimlach de school uit."

Een boost in vertrouwen kan het meisje zeker gebruiken, want ze wordt al drie jaar gepest. Ze probeerde begin deze maand zelfs een einde aan haar leven te maken. Toen de organisatie Bikers For Children dat verhaal hoorde, grepen de leden meteen in.

Van Limburg tot Luxemburg

Vanmorgen hebben dertig motorrijders van de vereniging haar naar school gebracht. "Er waren leden bij uit Limburg en Aalst, maar ook uit Luxemburg", zegt woordvoerder Eric Wemmel tegen HLN. En met hun hulp kon ze het gesprek aangaan met één van haar pestkoppen op school: "Op het einde gaven de meisjes elkaar zelfs een knuffel. Heel mooi vond ik dat."

Ook bij de oude school van het pestslachtoffer gingen de motorrijders langs. Na een 'goed gesprek' met de directrice bleek het niet mogelijk om het pestende meisje daar te spreken: zij is minderjarig en de ouders hadden geen toestemming gegeven. "Maar eventueel zou het later wel nog kunnen", zegt Wemmel.

Glimlach

Gesprek of niet, Wemmel is heel erg blij met hoe de actie verlopen is. "Waar ik heel trots op ben, is dat ze aan het eind van de dag met een glimlach de school uitstapte. Daarmee was ons eerste doel bereikt. Verder ben ik blij dat we een dialoog op gang hebben kunnen brengen. Hopelijk geeft dit ook een boost aan haar zelfvertrouwen.''

 

`