Opmerkelijk

Ontsnapte gevangene verraadt zichzelf na 36 jaar in overlijdensbericht

13 april 2018 10:38 Aangepast: 02 mei 2018 18:43

Een man die in 1981 ontsnapte uit een gevangenis in Oklahoma, is gisteren eindelijk gepakt. De politie kwam hem op het spoor, omdat zijn schuilnaam in de overlijdensadvertentie van zijn moeder stond.

Het gaat om de 58-jarige Stephen Michael Paris. Hij zat een straf uit van 9 jaar voor drugshandel. Op 17 oktober 1981 ontsnapte hij en al die jaren wist hij uit de handen van de politie te blijven. Het ging mis toen zijn moeder overleed en er een overlijdensbericht van haar werd gepubliceerd. 

Schuilnaam

Het viel agenten op dat in het bericht de naam van haar zoon stond: Stephen Chavez uit Houston. Het bleek de schuilnaam te zijn die Stephen Michael Paris gebruikte. Toen de politie hem gisteren oppakte bij het kantoor in Houston waar hij werkte, gaf hij meteen toe dat hij het was en gaf hij zich over. 

"Hieruit blijkt maar weer dat als je wegloopt uit een van onze gevangenissen, we je uiteindelijk altijd vinden en te pakken krijgen", zei de directeur van het gevangeniswezen in Oklahoma. De ontsnapte gevangene zit weer vast en wordt binnenkort overgebracht naar Oklahoma om de rest van zijn straf alsnog uit te zitten. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Gevangenen filmden hun eigen ontsnapping

`