Opmerkelijk

Baby wordt vier jaar na de dood van zijn ouders geboren

12 april 2018 08:17 Aangepast: 12 april 2018 13:16
Baby's in een Chinees ziekenhuis. De baby's op deze foto zijn niet de baby in het verhaal. Beeld © Getty Images

Een Chinese baby is vier jaar nadat zijn ouders waren overleden, geboren. Zijn ouders stierven tijdens een auto-ongeluk.

Het paar had verschillende bevruchte eicellen ingevroren in de hoop een kindje via ivf te krijgen, meldt de BBC.

Koelcel van -196 graden

Het ziekenhuis wilde na het overlijden de embryo's vernietigen, maar de ouders van het overleden stel waren het daar niet mee eens. Ze voerden een jarenlange juridische strijd om de embryo's te bewaren en te gebruiken.

Met succes. De vier ouders van het overleden paar werden de juridische eigenaar van de bevruchte eieren. De embryo's werden veilig opgeslagen in een ziekenhuis in het Chinese Nanjing. In een koelcel van -196 graden.

Draagmoeder uit Laos

Omdat draagmoederschap in China niet is toegestaan, moest er in andere landen worden gekeken of de embryo's konden worden gebruikt. Eén van de embryo's werd uiteindelijk in een draagmoeder van een vrouw uit Laos geplaatst. Daar is draagmoederschap wél legaal.

De vrouw is onlangs bevallen van een zoontje, die de naam Tiantian heeft meegekregen. Beijing News meldde pas deze week de bijzondere geboorte van het jongetje. Het kindje kwam begin dit jaar ter wereld. 

Kimberly kreeg kinderen van haar overleden man 

Meer op rtlnieuws.nl:
Overleden baby'tje in plastic bakje: 'Nu kon ik goed afscheid nemen'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore