Opmerkelijk

Amerikaanse adopteert baby na toevallige ontmoeting in vliegtuig

11 april 2018 04:16 Aangepast: 02 mei 2018 13:26
Temple Phipps (links) en Samantha Snipes met Vaughn. Beeld © CNN / WRAL

De Amerikaanse Samantha Snipes was hoogzwanger toen ze haar vlucht miste. Ze had een vlucht geboekt en verliet haar vriend, van wie ze zwanger was. Een toevallig ontmoeting op de volgende vlucht veranderde haar leven.

Samantha Snipes was 24 jaar oud en zat in een 'ongezonde relatie' met de vader van haar kind. Daarom overwoog ze om het kind op te geven voor adoptie, schrijft de lokale zender WRAL.

Gemiste vlucht

Toen Samantha op de luchthaven van Atlanta haar vlucht miste, kwam ze op de volgende vlucht naast Temple Phipps te zitten. Die zag dat Samantha zwanger was en de twee vrouwen raakten in gesprek.

Miniatuurvoorbeeld

Temple Phipps met Vaughn (Foto: CNN / WRAL)

Samantha vertelde haar hele verhaal, en zei ook dat ze adoptie overwoog. Temple was toen al in de 40 en kinderloos. Ze gaf haar nummer, voor het geval ze iets kon doen voor de aanstaande moeder.

Drie dagen later beviel Samantha van een gezonde baby. Daarop kreeg Temple Phipps een telefoontje. "Ze zei: met Samantha, uit het vliegtuig", vertelt Phipps. "Ik vroeg meteen of alles goed was. Ze vertelde dat ze bevallen was en of ik langs wilde komen."

Belangrijke boodschap

Eenmaal aangekomen had Samantha een belangrijke boodschap: "Ik denk dat jij de moeder moet zijn." Een week later was Phipps de moeder van Vaughn Preston Phipps. De officiële adoptie duurde toen nog bijna een jaar.

Samantha staat nog altijd volledig achter haar keuze. "Het was doodeng, maar het was de beste keuze die ik kon maken. Hij keek zo gelukkig, ze was zo gelukkig." Samantha Snipes maakt deel uit van de familie. Ze woont nu in de buurt van Phipps.