Opmerkelijk

Stamboomonderzoek heeft verrassend resultaat: vruchtbaarheidsarts blijkt de vader

05 april 2018 04:46 Aangepast: 02 mei 2018 01:53
Beeld © ANP

Een Amerikaanse vruchtbaarheidsarts is aangeklaagd omdat hij zijn eigen zaad zou hebben gebruikt bij een van zijn patiënten. Kelli Rowlette kwam er pas na 36 jaar achter dat de dokter haar biologische vader is.

Rowlette gebruikte de populaire site Ancestry.com om haar stamboom uit te pluizen. Maar het resultaat was buitengewoon verrassend: dokter Gerald Mortimer is haar biologische vader. Dat claimt de vrouw in een aanklacht die is ingediend tegen de arts.

Geschokt

Toen de DNA-test bij haar terugkwam, dacht Rowlette dat er een foutje was gemaakt. Op haar geboortecertificaat ontdekte ze echter de handtekening van dokter Mortimer. Ze was geschokt en belde in paniek haar ouders.

Die wisten volgens de rechtbankpapieren te vertellen dat de arts moest huilen toen het stel naar een andere staat verhuisde. Hij zou toen al hebben geweten dat hij de biologische vader van Kelli was.

Mortimer is inmiddels met pensioen. De familie heeft hem nu aangeklaagd wegens fraude.

Sjoemelarts

Het is niet voor het eerst dat een vruchtbaarheidsarts sjoemelt met zaad. Vorig jaar ontdekten 19 kinderen dat de Barendrechtse arts Jan Karbaat eigenlijk hun biologische vader is. Hij overleed voordat de rechter uitspraak kon doen in zijn zaak. Een jaar eerder werd de Amerikaanse Donald Cline ervan beschuldigd dat hij tientallen kinderen met zijn eigen zaad zou hebben verwekt. Hij hoefde uiteindelijk niet de cel in omdat het bedrog niet strafbaar was in de Amerikaanse staat Indiana.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore