Opmerkelijk

Slimme bavianen ontsnappen uit lab voor dierproeven

18 april 2018 10:07 Aangepast: 03 mei 2018 04:18
Beeld © Pixabay

Vier bavianen hebben het voor elkaar gekregen om heel even te ontsnappen uit een laboratorium waar dierproeven worden uitgevoerd. De vier apen gebruikten daarvoor een grote ton.

In het Southwest National Primate Research Center in de Amerikaanse staat Texas leven ongeveer 2500 dieren, waaronder 1100 bavianen. De dieren worden gebruikt voor onderzoeken naar onder meer hartkwalen en overgewicht.

Vindingrijk

De vier ontsnappers zaten in een buitenverblijf als onderdeel van een groep van 133 bavianen die de onderzoekers op dat moment niet voor tests gebruikten. De muren wijzen naar binnen, zodat ontsnappen voor de apen niet zou moeten kunnen.

Maar het vindingrijke viertal had een grote, blauwe ton rechtop gezet. Die tonnen staan in het verblijf en zijn gevuld met voedsel, zodat de apen zelf wat moeten doen voor hun eten. Door op de ton te klimmen konden ze uit het verblijf springen.

Een van de vier bavianen was duidelijk niet zo onder de indruk van het leven buiten het verblijf: hij besloot meteen terug te gaan. De andere drie gingen wel door met hun ontsnapping en wisten zelfs buiten het laboratorium te komen.

Inmiddels zijn alle ontsnapte apen weer terug in het onderzoekscentrum. Volgens medewerkers van het centrum maken de dieren het goed.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore