Opmerkelijk

Hond stikt in bagagerek van vliegtuig, luchtvaartmaatschappij zegt sorry

14 maart 2018 02:45 Aangepast: 14 maart 2018 15:25
De eigenaren van de hond op het vliegveld. Beeld © CBS

Een tragedie op een vlucht van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines. Een hond overleed tijdens de vlucht. Het dier zat in het bagagerek van het vliegtuig.

Het gebeurde maandag tijdens een vlucht van Houston naar New York. Volgens een getuige die met The New York Times sprak, moest de Franse bulldog van de stewardess in het bagagerek geplaatst worden.

'Coquito, word wakker. Dat deed hij niet'

De baasjes van de overleden hond zijn diep bedroefd.

ZIE OOK: 'Vrouw moest hamster door toilet spoelen van luchtvaartmaatschappij'

"De eigenaar wilde dat beslist niet", zegt Maggie Gremminger, die een rij verderop in het vliegtuig zat. "Ze bleef maar zeggen 'mijn hond zit hierin, mijn hond zit hierin'. Maar de stewardess bleef erbij dat de hond in het bagagerek moest."

Uiteindelijk gaf de eigenaar toe. Volgens Gremminger was ze daarna de hele vlucht bezig met haar baby, waardoor ze niet bij de hond kon kijken. Het beestje werd volgens Gremminger 'akelig stil' nadat het tijdens het opstijgen continu had geblaft.

Excuses van United

United Airlines heeft excuses aangeboden voor het voorval. De luchtvaartmaatschappij onderzoekt nog wat er precies gebeurd is en wie opdracht gaf om het dier in het bagagerek te plaatsen.

Het is tegen de regels van United om dieren te laten reizen in het bagagerek. Dieren die meereizen in de cabine van het vliegtuig, moeten in een reismandje zitten dat helemaal onder de stoel past – en daar ook blijven. Het is onduidelijk of deze hond in zo'n reismandje zat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore