Opmerkelijk

Tweeling heeft verschillende huidskleur: 'Ze zien het niet zwart-wit'

13 maart 2018 03:14 Aangepast: 08 april 2018 01:31
Beeld © Facebook / Amanda Wanklin

Marcia en Millie Biggs zijn een tweeling, al zou je dat misschien op het eerste gezicht niet zeggen. De meisjes van 11 hebben een verschillende huidskleur. "Mensen denken dat we liegen als we zeggen dat we tweelingzussen zijn."

Marcia en Millie zijn een twee-eiige tweeling uit Birmingham in Groot-Brittannië. Bij hun geboorte leken ze wél identiek. Maar toen ze tien maanden oud waren, werd Millie ineens donkerder en donkerder, vertelt hun vader Michael Biggs aan National Geographic. De meisjes staan op de cover van het aprilnummer van dat blad.

Miniatuurvoorbeeld

Marcia en Millie op de cover (Foto: National Geographic)

Michaels Jamaicaans achtergrond zorgde voor de donkere huidskleur, bruine ogen het donkere haar van Millie. De moeder van de meisjes zorgde voor de lichtere huid, blonde haren en blauwe ogen van Marcia.

'Nooit druk om gemaakt'

De meisjes zelf zien hun huidskleur niet als belangrijk. Als ze gevraagd worden naar verschillen, komen ze met iets anders op de proppen. "Millie is meer een meisje, ze is gek op roze en zo", zegt Marcia. "Ik hou niet van roze. Ik ben meer jongensachtig. Mensen zijn gewoon zoals ze zijn."

Hun ouders zijn natuurlijk trots op Marcia en Millie. Hun verschillende huidskleur maakt ze niet uit. "We hebben ons er nooit druk om gemaakt", zegt Michael Biggs. "We accepteerden het gewoon. Het zijn hele gewone tienermeiden. Ze zien het ook niet zo zwart-wit." 

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`