Opmerkelijk

Oud-voetballer Jamie Carragher diep door het stof na bespugen 14-jarige

12 maart 2018 23:07 Aangepast: 12 maart 2018 23:39
Beeld © Twitter

De Britse zender Sky heeft oud-Liverpool-speler Jamie Carragher geschorst als voetbalanalist. Carragher bespuugde dit weekend een 14-jarig meisje nadat hij werd opgehitst door een voetbalfan.

De oud-voetballer reed na de wedstrijd Manchester United - Liverpool naar huis, toen een fan van Manchester in een andere auto hem begon te plagen over het verlies van zijn oude club. Liverpool had met 2-1 verloren.

De voetbalanalist liet zich door de fan boos maken en spuugde vol richting het open raam van de auto. Daar zat ook nog een 14-jarig meisje. Zij werd de dupe van de treiterij van haar vader.

Beelden van het 'spuugincident':

'Ervaring buiten het lichaam'

Bij Sky News gaf Carragher vandaag tekst en uitleg. Hij ging diep door het stof. "Een moment van krankzinnigheid", verklaarde hij.

Waarom hij naar de auto spuugde, kon hij moeilijk verklaren. Het voelde als een 'ervaring buiten het lichaam', zei hij.

Jong meisje

De familie die hij heeft bespuugd wil Carragher z'n excuses aanbieden. "Ik betreur het vooral dat een jong meisje hierin betrokken is geraakt."

De voetbalanalist, die een dochter van dezelfde leeftijd heeft, zegt dat hij het moeilijk zou vinden om te bedenken wat hij zou doen als zoiets zijn dochter was overkomen.

"Wat ik heb gedaan is walgelijk", gaf hij toe. Hij hoopt niet dat mensen denken dat hij zich vaker zo gedraagt als in de video. "Ik heb het voetbal ten schande gemaakt. Ik was een rolmodel, mensen keken naar mij op." Hij vervolgt: "Ik heb in mijn carrière van 25 jaar fouten gemaakt, dit was de ergste fout." 

RTL Nieuws
`