Opmerkelijk

Iets voor jou? Richard Branson zoekt assistent op tropisch eiland

05 maart 2018 13:25 Aangepast: 17 maart 2018 21:02
Zie jij jezelf hier al overleggen met Richard Branson? Beeld © Virgin

Miljardair Richard Branson is op zoek naar de perfecte assistent die het wel ziet zitten om keihard te werken onder een tropisch zonnetje. Hij heeft een plekje vrij op zijn Caribische privé-eiland.

De ideale kandidaat gaat aan de slag op Necker Island. De groene smaragd hoort bij de Britse Maagdeneilanden en is een vakantiebestemming voor de allerrijksten. Geen straf dus om daar te mogen wonen.

Eén baan, twee functies

Toch begint de Branson de vacature met een waarschuwing dat zijn nieuwe medewerker hard aan de bak zal moeten. De ene dag werk je als personal assistent (PA) op het kantoor van de eilandmanager die je helpt met tal van administratieve klussen.

De andere dagen werk je op het kantoor van de Virgin-baas, waar je ook aan de slag gaat met boekingen, mail en administratie. Wanneer het nodig is mag je als PA van mr. Branson ​himself invallen.

Twee kantoren voor één medewerker dus. "Het is een drukke baan in twee nog drukkere kantoren. Denk dus goed na, want deze functie is niet voor iedereen geschikt", staat in de vacature.

Hou er wel rekening mee dat het eiland in een gebied ligt waar vaak orkanen voorkomen. Zo zorgde orkaan Irma afgelopen jaar voor heel wat schade.

LEES OOK: Op een onbewoond eiland: deze parel bij Curaçao staat te koop

Maak een pitchvideo

Zin om richting Necker Island te vertrekken? Op LinkedIn is de hele vacature te vinden en wordt opgeroepen om te solliciteren met een pitchvideo. In maximaal twee minuten moet je jezelf zien te verkopen. Leg uit waarom je graag de baan wil, vertel iets interessants over jezelf en je ervaring en waarom jij perfect bent voor deze functie.

Benieuw hoe je zo’n pitchvideo maakt? Nathalie Mangelaars deelde de afgelopen weken een aantal tips met de lezers van RTL Z.

Necker Island

Het 30 hectare grote eiland kocht Branson eind jaren '70, hij was toen pas 28, voor 180.000 dollar. Op het eiland staat een resort, waar zo'n 30 gasten tegelijk kunnen verblijven.

Onder meer prinses Diana, Kate Winslett en de familie Obama hebben er genoten van het zicht op een azuurblauwe Caribische zee. De stranden horen overigens niet tot het privébezit van Branson, dus wie in de buurt is kan altijd een dagje komen snorkelen.

Een weekje met z'n tweeën op Necker Island kost bijna 31.000 dollar. Wie het hele eiland wil afhuren is 80.000 dollar per nacht kwijt. Er is plek voor 34 gasten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van