Geld en werk

Op een onbewoond eiland: deze parel bij Curaçao staat te koop

03 maart 2018 07:54 Aangepast: 17 maart 2018 02:00
Isla di Yerba is drie hectare groot. Beeld © Honders/Alting

De winter overbruggen met een graadje of dertig, cocktails en uitzicht op een azuurblauwe zee? In het Caribische deel van ons Koninkrijk staat Isla di Yerba te koop. Het is het laatste onbewoonde eiland van Nederland waar nog gebouwd mag worden.

Het drie hectare grote eilandje ligt in de Spaanse Wateren, een baai van Curaçao bij Willemstad. "Curaçao is de mooiste plek van de wereld. En voor dat mooiste plekje ligt dan een privé-eiland", vertelt een enthousiaste Kenneth Alting.

Hij probeert het eiland al een aantal jaar te verkopen en gaat er vanuit dat het dit jaar gaat lukken. "We merken dat de behoefte om exclusief te investeren toeneemt."

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Bron foto's: Honders/Alting

Bouwen maar

Nu ligt Isla di Yerba er nog een beetje kaal bij, maar de gelukkige koper kan er flink aan de slag. "Het is namelijk een bouwkavel. Dat je er mag bouwen maakt het uniek", legt Alting uit. De makelaar noemt het zelfs de meest exclusieve bouwlocatie van het hele Nederlandse Koninkrijk.

Op het eiland mogen maximaal tien huizen gebouwd worden, waardoor het ook interessant is om er een vakantiepark te beginnen. Toch denkt Alting dat een particulier het koopt. "Je moet het natuurlijk wel commercieel rendabel krijgen."

Ook belangrijk: een aanlegsteiger op het vasteland zit bij de prijs inbegrepen. Nu nog een mooie boot regelen.

Rijke buren

Gezien de buureilanden gokt hij op rijke ondernemers of celebrities. "Dit is echt buitencategorie, denk aan mensen uit de Quote of van de Forbes-lijst." De precieze prijs houdt Alting voor zich, al laat hij doorschemeren 'dat het richting de tien miljoen euro gaat'.

Met een eigen eiland mag je je in het rijtje voegen van superrijken als Richard Branson, Shakira en Leonardo diCaprio

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van