Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Hier wil je wonen: het allerduurste huis van Nederland

Het megalandgoed van Frits Philips staat al een aantal jaar te koop. Beeld © Honders & Alting Makelaars

Wassenaar, Aerdenhout en Amsterdam: eat your heart out. Het allerduurste huis van Nederland staat in Eindhoven. Hier ligt het megalandgoed van wijlen Frits Philips. Begin maar vast met sparen: 50 miljoen euro.

Wie van enorme luxe, rust en ruimte houdt zit in de bossen bij de Eindhovense Herdgang (bekend van PSV) wel goed. Daar, aan de Oirschotsedijk 3, ligt The Philips Estate, zoals de makelaar het noemt: in Eindhoven en omstreken beter bekend als landgoed De Wielewaal.

 

Miniatuurvoorbeeld

 

Miniatuurvoorbeeld

 

Miniatuurvoorbeeld

Het landgoed werd opgeleverd in 1934. De Philipsbaas woonde er tot zijn dood in 2005. Verwacht geen oude, uitgeleefde villa's op het landgoed. In 2007 werden de gebouwen volledig opgeknapt. Naast de villa liggen er nog vier kleinere woningen in de bossen.

De hoofdwoning, in landelijk Engelse stijl, heeft een woonoppervlakte van bijna 2600 vierkante meter. Plek genoeg dus voor tien slaapkamers en evenzoveel badkamers.

Bentley bij de prijs inbegrepen

The Estate ligt op een paar minuten rijden van het centrum van Eindhoven, maar de koper zal zich op het eigen terrein van bijna 150 hectare niet snel vervelen. Een eigen sportschool, zwembad, de exclusieve herenkamer waar zelfs prins Bernhard nog sigaren heeft gerookt en een wijnkelder.

Een bijzondere kelder, waar stenen zijn gebruikt uit het keizerlijke paleis van Sissi. Tijdens het wijnproeven kun je genieten van de Bentley die in de kelder geparkeerd staat. Omdat de wagen er niet meer uit kan, zit die bij de prijs inbegrepen.

 

Miniatuurvoorbeeld

 

Miniatuurvoorbeeld
 
Miniatuurvoorbeeld

Bron foto's: Honders/Alting

50 miljoen euro

Het landgoed is volgens makelaar Kenneth Alting absoluut het duurste huis van Nederland. De exacte prijs wil hij niet noemen, 'maar met vijftig miljoen mag je wel eens koffie komen drinken'. Niet zo gek dus dat het al een aantal jaar te koop staat.

Andere media spraken eerder over een bedrag van 35 miljoen euro, maar dat is volgens Alting veel te laag. Ter vergelijking, het duurste huis op Funda kost op dit moment net geen 17 miljoen.

Dat megabedrag is ook deels gebaseerd op het feit dat vliegveld Eindhoven nabij ligt. Mocht het vliegveld willen uitbreiden, dan kan een deel van de grond voor veel geld worden verkocht, legt Alting uit.

Om de verkoop te bevorderen, maakte de makelaar deze komische promotievideo:

Dit is een artikel van