Opmerkelijk

Blowjobbruidsfoto gaat viral, fotograaf kijkt er niet meer van op

03 oktober 2017 15:26 Aangepast: 03 oktober 2017 16:54
De bewuste foto. Beeld © Michel Klooster

Fotograaf Michel Klooster zette een vrij expliciete bruidsfoto op zijn Facebookpagina, waarop de bruidegom oraal lijkt te worden verwend door de bruid. Duizenden likes en reacties zijn het gevolg. Toch kijkt Klooster niet meer vreemd op van pikante verzoeken.

"Wie dit als aanstootgevend beschouwt, leeft in mijn ogen nog in het jaar 1996. Het leven is al preuts genoeg", schrijft Klooster op Facebook. Dit jaar kreeg hij al van drie bruidsparen de vraag of hij een dergelijke 'blowjobfoto' wilde maken. Of, zoals hij het zelf zegt: een foto waarop de indruk wordt gewekt dat er iets spannends gebeurt. Hij had het al een keer op een Amerikaanse website gezien en vond het meteen een grappig idee.

Geen geslachtsdelen

Klooster werkt inmiddels acht jaar als professioneel fotograaf en is qua verzoeken wel wat gewend. Hoewel hij vrij open-minded is, moet hij ook geregeld 'nee' verkopen. Als het hem té pornografisch wordt, doet hij het niet. "Ik hoef geen geslachtsdelen op de foto, maar alles wat de illusie wekt is sowieso interessant", vertelt hij aan RTL Z.

Het was bij deze foto de moeder van één van de twee die met het idee kwam. "Het waren sowieso heel vrolijke mensen. Een lekker losse bruiloft, waar het niet allemaal zo officieel hoefde", vertelt Klooster.

Steeds gekker mag

De fotograaf merkt dat het de laatste jaren sowieso gekker mag qua bruiloftsfotografie. "Mensen willen elkaar overtreffen. Ze willen anders zijn dan andere bruidsparen. De foto's moeten mooier zijn dan die van de zus, nicht of vriendin."

Dat ziet weddingplanner Lenie Willems-Volkers van Prachtige Plannen ook. Volgens haar willen bruidsparen iets doen dat niet vaak voorkomt. "Meestal gaat het dan in de styling zitten: een eigen logo of huisstijl bijvoorbeeld." Een verzoek voor zo'n pikante foto heeft ze nog nooit gekregen.

Toch zou ze het wel faciliteren. "Als ze het tof vinden, waarom niet? Misschien past het wel heel goed bij ze." Overigens zou ze de foto dan niet openbaar op Facebook zetten. Klooster deed dat dus wel en dat lijkt een slimme keuze, want hij kreeg sindsdien al vijftien verzoeken. "De mails met aanvragen stromen binnen. Een goed teken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van