Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Opmerkelijk

Probleem voor superrijken: leeuw wordt illegaal huisdier in Emiraten

04 januari 2017 15:37 Aangepast: 29 juli 2017 07:30
Beeld © Pinterest, Broke Girl Expensive Taste

Panters, leeuwen en jachtluipaarden zijn niet meer welkom in de vele villa's van de superrijken in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat bepaalt een nieuwe wet die rijke burgers tegen hun eigenaardige 'hobby' moet beschermen.

Ook mogen particulieren de wilde dieren niet meer fokken. Naast het beschermen van de bevolking, worden nu ook eindelijk de dieren in bescherming genomen, schrijft Gulf News.

Wie zich nu nog met z'n jachtluipaard of panter op straat begeeft, kan een maximale boete van omgerekend 130.000 euro krijgen. Dat loopt op tot 182.000 euro boete als je het dier gebruikt om iemand te bedreigen.

Achter tralies

Ook gevangenisstraffen worden niet geschuwd voor zij die zich toch niet kunnen bedwingen en toch een tijger aanschaffen.

Thumbnail

Onder andere Pinterest en Instagram staan vol kleine leeuwtje die in dure auto's spelen. (Beeld: Instagram, KBK5)

In olielanden als Dubai en Abu Dhabi is het tamelijk gewoon om een leeuw of tijger als huisdier te hebben. Behalve social media-posts worden de dieren volgens Gulf News zo nu en dan ook op straat gezien wanneer de trotse eigenaar ze uitlaat.

Een tijger bij je Lamborghini 

Met name de combinatie van dure auto's en exotische katten is populair. Burgers worden opgeroepen het te melden wanneer er wilde dieren als huisdieren worden gehouden.

Deze video van een Emiraat die zijn panter kwijt is op de snelweg ging afgelopen jaar viral

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore