Opmerkelijk

Brasserie kreeg per ongeluk Michelinster en zat week lang bomvol

18 februari 2017 16:17 Aangepast: 19 februari 2017 08:42
Brasserie le Bouche à Oreille, die per ongeluk een week lang een Michelinster had. Beeld © Facebook

De befaamde Michelingids verwarde een eenvoudige brasserie met een gerenomeerd restaurant 180 kilometer verderop. Dat deed wonderen. Lekkerbekken liepen er de deur plat.

Nou, 12,50 euro voor een heel menu inclusief een kwart liter wijn in een sterrentent, dat is niet duur. Maar Le Bouche à Oreille in Bourges is niet hetzelfde als Le Bouche à Oreille in Boutervilliers. Daar betaal je voor een voorgerecht tussen de 28 en 38 euro en de hoofdgerechten kosten er tussen de 42 en 52 euro.

De inrichting is in Boutervilliers ook wat anders dan het gelijknamige restaurantje in Bourges:

Thumbnail

Toch zijn de gasten in Bourges zeer te spreken over hun Le Bouche à Oreille. Zoals Marie-Claude Jacquet, een gast, schrijft: een aangenaam klein restaurantje, waar je goed eet, tegen een betaalbare prijs en in een vriendelijke sfeer. 

De vergissing stond alleen op de website van Michelin en niet in de papieren versie van de rode bijbel. 'Patronne' Véronique, 'Véro' voor de vaste gasten, zegt nooit van een Michelinster te hebben gedroomd, maar ook al blijft ze maar een brasserie, ze kookt nog steeds met haar hart.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van