Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

McDonalds test 'walk-thru' voor klanten zonder auto

Een Mac Drive in Spanje. Beeld © AFP

Niet met de auto langs de McDrive maar met de benenwagen een Big Mac bestellen. McDonalds test op verschillende locaties de 'walk-thru' voor wie te voet is en graag een hamburger-to-go meeneemt.

In Llandudno, Noord-Wales, was de rij voor voetgangers zo'n succes dat deze nu permanent openblijft. Kleine kanttekening: de openingstijden zijn tussen 02.30 en 04.00 uur 's nachts.

Dit om de klanten van een naastgelegen nachtclub te bedienen. Het zal wel iets met 'hongerig maar te dronken om te rijden' zijn, suggereerde de Britse krant The Sun al.

Noord-Wales is niet de eerste Mac met dit idee. In Savannah, in de Verenigde Staten, kunnen klanten ook lopend langs de balie buiten.

 

WALK THROUGH!!!!!!!!!

Een foto die is geplaatst door Nicholas Hyman (@nhyman41) op

 

Het zijn tot dusver lokale initiatieven die op zich mooi zouden passen in het vernieuwingsbeleid van de fastfoodketen. In Amerika zouden deze hun vruchten al afwerpen. Nu nog in Nederland, dat als groeimarkt voor de multinational geldt. 

Wellicht een idee om een 'bike-thru'te maken. Waarom niet, want deze mensen bestelden al per scootmobiel, ezel en legertank.