Opmerkelijk

Briljante reactie Ikea op 'kopie' blauwe tas van modehuis Balenciaga

26 april 2017 08:51 Aangepast: 26 april 2017 20:32
De tas is gemaakt voor mannen. Beeld © Balenciaga

Ikea zet modehuis Balenciaga te kakken met een briljante reactie op het namaken van de bekende blauwe tas van het woonwarenhuis.

Vorige week toonde het chique modehuis Balenciaga de nieuwe collectie met daarin een grote leren totebag van 2145 dollar. Fashionista’s en fashionisto’s voelden zich aangesproken op hun goede smaak, en de rest van de kijkers vroeg zich af wat nou eigenlijk mode is. De tas lijkt namelijk wel erg veel op de plastic blauwe draagtas van Ikea, die je koopt voor 60 cent.

De Arena extra large shopper totebag van Balenciaga is een prachtige leren tas met de herkenbare dubbele draaglus, twee korte voor in de hand en twee lange voor over de schouder. Alleen verkrijgbaar in korenblauw. Dat het ontwerp geïnspireerd is op de plastic tas van Ikea is geen geheim, het mode-item is een ode aan het woonwarenhuis. 

Zo herken je een echte Ikea-tas

Maar Ikea geeft een majestueus antwoord. Zo snel mogelijk plaatsten ze een advertentie waarin ze hun klanten waarschuwen voor namaak. Inclusief instructies hoe het origineel van 60 cent te onderscheiden van de kopie van ruim tweeduizend euro.

Hoe echt van namaak te onderscheiden? Stap 1: schudden met die tas, als hij kraak zou je een echte te pakken kunnen hebben. Mits stap 2 klopt; kunnen er bakstenen en zelfs water in? En dan 3; gooi de tas in de modder en kijk of je hem met de tuinslang schoon krijgt. Zie je ze dat al doen met de 2145 dollar versie? En als laatste test: de prijs. Die is 60 cent en geen duizendje meer.

Thumbnail

Bron: Bright.nl. Kijk de Bright Update elke werkdag op RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van