We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

01 november 2013 12:01

Aardbeving funest voor reuzenbadeend

Aardbeving funest voor reuzenbadeend

De beroemde gele Nederlandse reuzenbadeend die de afgelopen jaren al in negen landen rondgedobberd heeft, is niet meer. Het 18 meter hoge dier heeft het loodje gelegd na een aardbeving in Taiwan.

De plastic reuzeneend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman werd deze week naar de noord-Taiwanese regio Taoyuan gebracht.

Opengebarsten
Gisteren werd het gevaarte opgeblazen met een luchtpomp, maar toen de elektriciteit uitviel door de aardbeving (kracht 6.3 op schaal van Richter), liep het weer leeg. Bij een hernieuwde poging vandaag zorgde de harde wind ervoor dat de eend plotseling openbarstte.

Het wordt lastig om de badeend te repareren, dus waarschijnlijk wordt een andere door Hofman ontworpen eend ingezet voor de presentatie in Taiwan. De aardbeving veroorzaakte in grote delen van Taiwan paniek. Mara de schade is gering en er vielen slechts een paar lichtgewonden.

Topnieuws