We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 november 2012 21:48

Nieuwste plaat Jan Smit goed voor platina

Nieuwste plaat Jan Smit goed voor platina

Jan Smit heeft er weer een platina plaat bij. Het album Vrienden, dat in augustus verscheen, ging meer dan 50.000 keer over de toonbank.

De Volendamse zanger is in Keulen voor opnames van zijn Duitstalige album, dat bijna klaar is. "Het gaat heel goed, heb nu een elftal liedjes gemaakt", vertelt Jan in RTL Boulevard.

Ondanks alle successen is Jan nog altijd blij met een platina album. "Meer dan 50.000 keer verkocht, dat doet ontzetten deel deugd, helemaal in deze tijd", aldus de zanger. "Het gaat slechter met de platenverkoop, die is als een plumpudding in elkaar gezakt en als je dan nog vijftigduizend cd's verkoopt mag je dankbaar zijn, met zo'n vaste fanschare die elke keer weer naar de winkel gaat."

Vrienden is het vijfde studioalbum op rij dat Jan Smit een platina plaat oplevert. Ook het livealbum Live '09 leverde de 26-jarige Volendammer het felbegeerde eremetaal op. Jan Smit ontving zijn eerste platina plaat voor een album al in 1997. Zijn debuut Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen moest destijds nog 100.000 keer worden verkocht voor de plaat.

© RTL Boulevard

Topnieuws