Ga naar de inhoud
Nederland

In beeld: Voor een recordbedrag onder de hamer

©AFP

Veilinghuis Sotheby's meldt vandaag dat ze een bijna perfecte diamant uit Zuid-Afrika voor ruim 20 miljoen euro hebben verkocht. In 2013 bracht een witte diamant 28,3 miljoen euro op. Dat was een record.

©ANP

Wat ging er in het verleden nog meer voor een recordbedrag onder de hamer? Onder andere dit doek van kunstschilder Manet, 'Le Printemps' bracht 65 miljoen dollar op.

©ANP

Ook deze tekst van het nummer 'Like a Rolling Stone' van Bob Dylan werd geveild. Verkocht! Voor 2 miljoen dollar.

©Screenshot YouTube

De wereldberoemde jurk van Marilyn Monroe, waarmee ze boven een luchtschacht ging staan, werd voor maar liefst 5,6 miljoen dollar verkocht.

©AFP

Tijdens een veiling van Sotheby's bracht het tweeluik Silver Car Crash (Double Disaster) van Andy Warhol 105 miljoen dollar op.

©EPA

Tijdens een liefdadigheidsveiling ging een gesigneerde helm van Formule-1-coureur Sebastian Vettel voor 86.000 euro weg.

©EPA

Het werk "Ohhh... Alright..." van Roy Lichtenstein werd door een anonieme koper voor 30,8 miljoen euro gekocht.

De Mercedes-Benz W196, waar ooit race-legende Juan Manuel Fangio in reed werd verkocht voor 20 miljoen euro.

Een Aziatische koper had voor het 'Stilleven, vaas met madelieven en klaprozen' van Vincent van Gogh ruim 61,8 miljoen dollar over.

©AFP

22,6 miljoen euro, voor dat bedrag werd een 118-karaats witte diamant uit Zuid-Afrika verkocht.

Een Amerikaanse autofanaat heeft voor ruim 28 miljoen euro voor een zeldzame Ferrari 250 GTO Berlinetta neergeteld. De knalrode wagen stamt uit 1962.

Voor een postzegel van één cent van 2,5 bij 3,5 centimeter groot wordt in 2014 7 miljoen euro betaald. De zegel komt oorspronkelijk uit Brits Guyana en is in 1856 uitgegeven.