Ga naar de inhoud
Nederland

Internet op vakantie: 9 op de 10 kunnen niet zonder

Beeld © EPA

Zit je na een lange reis eindelijk in je campingstoel of aan het strand? Toch even een foto appen naar het thuisfront. Internet blijkt voor de meeste mensen onmisbaar op vakantie.

Tweederde houdt bij het kiezen van de accommodatie rekening met wifi. En maar liefst 86 procent van de vakantiegangers zijn online tijdens de vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1000 Nederlanders.

Dit blijkt uit het onderzoek:

  • E-mail en WhatsApp worden dagelijks bijgehouden door ruim 40 procent.
  • Wifi zorg ervoor dat één op de drie tijdens vakantie werkt. Drie op de tien werken meer dan vorig jaar, terwijl ze dit helemaal niet prettig vinden.
  • Van de mensen die online zijn, gebruikt 79 procent de smartphone.
  • Tweederde van de Nederlanders zet wel roaming uit als ze op vakantie gaan.
  • In 2011 bezocht 37 procent op vakantie een internetcafé. Nu is dit slechts 6 procent.
  • Een derde heeft door internet wel het gevoel dat ze niet echt weg zijn. En Nederlanders vinden het ook soms vervelend als anderen in het reisgezelschap met hun smartphone in de weer zijn (62%).

De helft van de vakantiegangers heeft door internet op vakantie vaker contact dan vroeger met familie en vrienden. De belangrijkste reden om online te gaan is dan ook om privé mail en WhatsApp bij te houden. Minimaal één keer per week wordt door 85 procent de privé mail geecheckt. 80 procent bekijkt WhatsApp.

Weer en nieuws
Verder zijn vakantiegangers vooral online om iets specifieks op te zoeken, de weersverwachting te bekijken of het nieuws te volgen. De helft van de vakantiegangers controleert zijn saldo online tijdens de vakantie.

Bijna zes op de tien vakantiegangers deelt de foto's tijdens de vakantie. De populairste manier voor hen is delen via WhatsApp (75 procent). De helft deelt de foto's via social media en 28 procent verstuurt ze per mail.

Meer op rtlnieuws.nl:
Roamingkosten afgeschaft: einde aan hoge belkosten over de grens