Asielzoekers in Nederland

In één week tijd 3100 asielzoekers in Nederland

13 september 2015 10:46 Aangepast: 15 september 2015 08:15
Beeld © ANP

Het aantal vluchtelingen dat asiel vraagt in Nederland, stijgt hard. In één week tijd, sinds vorige week zondag, zijn er 3100 nieuwe aanmeldingen.

Gisteren schatte het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) nog dat het afgelopen week ging om ruim 2400 migranten, maar het aantal ligt dus hoger. De week daarvoor waren er 1800 vluchtelingen in Nederland aangekomen. En daarvoor ging het om gemiddeld 1000 per week.

De stijging levert het COA problemen op, want er is te weinig noodopvang. Het leger helpt nu mee; in een kazerne in Oirschot heeft Defensie 500 extra bedden neergezet om vluchtelingen op te vangen. Het was de bedoeling dat de asielzoekers opgevangen zouden worden in een Weert, maar de gemeenteraad stak daar voorlopig een stokje voor.​

Een woordvoerder van het COA zegt dat 'de druk er vol op staat'. "Ook Ter Apel zit helemaal vol. In Zwolle is ook een extra noodopvang ingericht voor 350 tot 400 vluchtelingen. Ze kunnen tot en met dinsdag in de IJsselhallen verblijven. Sinds juli zitten er al 400 Syrische vluchtelingen in de Diezehal van het evenementencomplex. 

Meer op rtlnieuws.nl:
'Als de vluchtelingen komen, dan zijn wij er klaar voor'

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore