Algemene Beschouwingen 2015

Wilders waarschuwt voor asielzoekerscentra

16 september 2015 21:40 Aangepast: 16 september 2015 22:19
Geert Wilders aan het woord Beeld © ANP

Volgens PVV-leider Geert Wilders dreigt Nederland één groot asielzoekerscentrum te worden. Tijdens de Algemene Beschouwingen las hij alle gemeenten voor waar asielzoekerscentra zijn en gemeenten waar er misschien een komt.

"Bijna de helft van de gemeenten in Nederland dreigt straks onderdak te bieden aan een asielzoekerscentrum'', aldus Wilders. Volgens hem loopt de veiligheid van Nederland daardoor gevaar. Maar PvdA-fractieleider Diederik Samsom oogstte applaus toen hij zei dat dit juist een positieve kant van Nederland toont.

Toen Wilders alle plaatsen op had genoemd waar zich al asielzoekerscentra bevinden, reageerde D66-leider Pechtold onder applaus: "En die danken we allemaal.''

'Islamitische volksverhuizing'
"Nederland wordt geconfronteerd met een islamitische volksverhuizing", zei Wilders. "Honderdduizend migranten stromen naar Nederland, en dat is nog maar het begin." En tussen de vluchtelingen zitten tientallen terroristen, waarschuwt Wilders. "Meisjes voelen zich onveilig door die testosteronbommen die Rutte importeert." Hierop werd hij van verschillende kanten onder vuur genomen. 

Zo noemde Jesse Klaver (GroenLinks) hem een xenofoob, omdat hij niemand meer wil toelaten. Wilders antwoordde dat het geen vluchtelingen zijn. "Als het vluchtelingen waren, hadden ze in het veilige Duitsland, Oostenrijk of Griekenland kunnen blijven. Het gaat ze niet om de veiligheid, het gaat ze om onze uitkeringen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Liveblog: Tweede Kamer debatteert over begroting 2016

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore