Asielzoekers in Nederland

Rijke Brabanders in gesprek met gemeente over aankoop azc-terrein

27 september 2015 09:29 Aangepast: 27 september 2015 10:21
Beeld © Google Maps

Een groep vermogende inwoners van Oudenbosch die een stuk grond wil kopen zodat er geen asielzoekerscentrum op gevestigd kan worden, treedt binnenkort in gesprek met de gemeente.

De kandidaat-kopers ontvangen op korte termijn een uitnodiging van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge, waar Oudenbosch onder valt. "Dat doen we ook bij andere initiatieven", laat de gemeente weten aan BN De Stem.

Grote onrust
Deze week werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een noodopvang wil vestigen op het oude terrein van de plaatselijke voetbalvereniging. Dat nieuws leidde tot grote onrust in het dorp. Zo reageerde een bewoner woedend omdat de gemeente niet over geld zegt te beschikken voor 'kermis en braderieën', maar blijkbaar wel voor asielzoekers. Een andere inwoner pakt de zaken iets serieuzer aan. Hij legde samen met collega-ondernemers uit de bouw 570.000 euro op tafel. Dat is de boekwaarde die eerder door de gemeente werd vastgesteld, inclusief de winstverwachting. 

De ondernemers willen 125 woningen op het terrein realiseren, meldde RTL Nieuws gisteren. "De gemeente wordt hier beter van", zo stelde initiatiefnemer Victor Timmermans. "We creëren hiermee iets moois voor Oudenbosch op een gigantisch stuk grond."

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore