Ga naar de inhoud
Nederland lobbyt bij VN

Willem-Alexander tegen VN: MH17 doet nog steeds pijn

Willem-Alexander spreekt de VN toe. Beeld © AFP

Alle landen moeten zich inzetten om de verantwoordelijken van de vliegramp met MH17 te achterhalen en te berechten. Dat zei koning Willem-Alexander tijdens zijn toespraak voor de VN. "Geweld mag nooit overheersen'', zei Willem -Alexander. "Onrecht doet pijn als een open wond. Nederland rouwt nog steeds om onze dierbaren van de MH17-ramp.''

Koning Willem-Alexander heeft er bij de Verenigde Naties op aangedrongen dat Nederland lid wordt van de Veiligheidsraad. Dat deed hij tijdens een toespraak van een vergadering van de VN. "Wie vecht voor gerechtigheid, zal Nederland aan zijn zijde vinden", zei de koning.

Nederland is zeer ongerust over onrecht en leed dat mensen wordt aangedaan in een aantal gebieden in de wereld, zei Willem-Alexander. Ook zei hij dat de beelden van vluchtelingen Nederland hebben geraakt.

"Het is cruciaal dat we effectiever worden in vredesoperaties". De koning haalde aan dat Nederland aan tal van VN-missies heeft meegedaan sinds de oprichting van de organisatie, 70 jaar geleden. 

Meer op rtlnieuws.nl: