Ga naar de inhoud
Staatsbezoek aan China

Staatsbezoek aan China afgesloten

Beeld © ANP

Met een bezoek aan het hoofdkantoor van de Chinese internetgigant Alibaba in Hangzhou heeft koning Willem-Alexander zijn vijfdaagse bezoek aan China afgesloten.

Bij Alibaba was de koning getuige van de lancering van een Nederlands portaal op de webwinkel T-mall. Daar zijn onder meer producten van Attent en Ahold te koop. Ook is Nederland nu als eerste Europese bestemming opgenomen op Alitravel, waar Chinezen rechtstreeks reizen naar China kunnen regelen en boeken.

De koning was in het hoofdkwartier onderdeel van een gelikte show. Jack Ma was enthousiast over het nieuwe venster op Nederland, een land dat het 'onmogelijke mogelijk maakt'. Hij zag grote mogelijkheden met de groei van de Chinese middenklasse die over inkomen beschikt om ook in het buitenland spullen te kopen en om op reis te gaan. "Nu zijn dat er honderd miljoen en straks een half miljard", aldus Ma.

China was nu nog een land dat vooral exporteert, maar in de nabije toekomst verandert dat, zei Ma. Uit Nederland willen de Chinezen graag melkpoeder hebben, maar ook tulpen aldus Ma 'om het leven van de Chinezen gelukkiger en romantischer te maken.' Daar werkte Nederland graag aan mee, zo riposteerde staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw), die bij de bijeenkomst aanwezig was.

Meer op rtlnieuws.nl:
Koning over zieke Máxima: 'Het gaat goed met haar'

 

Bron: RTL Nieuws