Ga naar de inhoud
Reuzenpanda's naar Nederland

China geeft twee panda's aan Nederland

Beeld © AFP

Binnenkort zijn in Nederland reuzenpanda's te bewonderen. China leent twee van de zeldzame dieren uit aan het Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Daarmee onderstreept China zijn band met Nederland.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken noemt het een 'aanwinst voor ons land'. Volgens Koenders is het een eer om panda's te krijgen, want er zijn maar enkele landen die Nederland voorgingen. De minister vindt het prachtig dat de zwart-witte beren binnenkort voor Nederlands publiek te zien zijn.

Ouwehands Dierenpark gaat meerwerken aan een uitgebreid beschermingsproject rond de panda. Het park zal jaarlijks een financiële bijdrage doen aan het Wolong Giant Panda Centre. Dit centrum richt zich op de bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda, onderzoek, fok en het terugplaatsen van de reuzenpanda in het wild.

Onderzoek
Samen met Wageningen University & Research Centre en Chinese reuzenpanda-onderzoekers gaat de dierentuin een onderzoeksplan opzetten met als doel bij te dragen aan het in stand houden van de unieke diersoort. 

Het is nog niet bekend wanneer de panda's precies naar Nederland komen. Morgen geeft Ouwehands Dierenpark een persconferentie over de komst van de zeldzame dieren.

Meer op rtlnieuws.nl:
Niet één, maar twee baby's voor beroemde panda