Ga naar de inhoud
Nederland

OAD-claim tegen Rabobank afgewezen

De miljoenenclaim die de familie Ter Haar (aandeelhouders van OAD) had geëist tegen de Rabobank is afgewezen door de rechter. Volgens de rechter is er "juridisch geen grond voor de familie Ter Haar om Rabobank aansprakelijk te stellen."

De voormalig aandeelhouders van OAD, de steenrijke familie Ter Haar, hadden de Rabobank voor de rechter gedaagd omdat volgens hun de bank schuldig is aan het faillissement van de reisorganisatie. Ze eisten 76 miljoen euro schadevergoeding van de bank.

Volgens OAD heeft Rabobank, de grootste geldschieter van het nu failliete bedrijf, niet aan zijn wettelijke zorgplicht voldaan toen het in september 2013 het krediet opzegde.

'Duidelijke afspraken'
De familie Ter Haar zegt dat er duidelijke afspraken waren gemaakt met de bank om in afgeslankte vorm verder te gaan, met nieuwe financiers. Toch trok de bank zijn financiering terug, waardoor een faillissement onafwendbaar was geworden.

De Rabobank ziet het allemaal heel anders. Volgens de grootste bank van Nederland was de reisorganisatie een hopeloos geval geworden en was een faillissement onafwendbaar.