Nederland

Mysterie in de mist: 65 schapen gestolen

05 november 2015 15:24
De wol van Nederlandse schapen is grof. Beeld © iStock

In Meedhuizen (gemeente Delfzijl) is een kudde van 65 schapen gestolen uit een weiland. Wanneer het precies is gebeurd, is niet duidelijk. Ook over de daders tast de politie in het duister. Het was de afgelopen tijd zo mistig dat niemand iets gezien heeft.

Schapenhandelaar Jan Westerhof ontdekte de diefstal donderdag toen hij terugkwam van een crematie, vertelt hij aan RTV Noord. Hij weet niet precies wanneer de lammetjes zijn gestolen: "Ik ga regelmatig bij mijn dieren langs, maar je kunt ze niet de hele tijd in de gaten houden. Zeker niet met die dichte mist van de afgelopen tijd.''

De kudde is gestolen in de periode van 28 oktober tot en met 3 november. De politie heeft nog geen enkele aanwijzing in de zaak, laat een woordvoerder weten. Hij vreest dat het moeilijk zal worden om de beesten terug te vinden: "Ze kunnen al geslacht zijn of in het buitenland zitten, we weten het niet. Niemand heeft wat gezien in de mist."

'Morgen zijn wij aan de beurt'
Mevrouw Scholten, die naast Westerhof woont, is zich rot geschrokken. Haar schapen stonden tegenover de gestolen kudde: "Hier in de buurt zijn al twee andere kuddes gestolen. Morgen zijn wij aan de beurt. We doen alles op slot natuurlijk, maar daar knippen die gasten zo door heen."

Volgens de politie is er de laatste tijd één andere kudde gestolen. Westerhof heeft 1.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak. Hij vreest volgens RTV Noord dat de verzekering hem niet schadeloos zal stellen. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore