Ga naar de inhoud
Nederland

Wensvader Bob zoekt een co-ouder: de vaderrol in mij mag nu naar buiten komen

Wensvader Bob zoekt een co-ouder.

Voor mensen die een kind willen met een co-ouder bestaan speciale speeddatesessies. Ook gisteravond werd er zo'n sessie georganiseerd. Bob deed aan deze avond mee. "Ik denk dat een kinderwens even oud is als de mensheid."

"Ik wil eerst aftasten of deze vorm van co-ouderschap echt de juiste is voor mij. Ik heb al veel huiswerk gedaan", vertelt Bob.

Wat hij zeker weet is dat hij een kind wil krijgen en dat hij zijn kind een moeder gunt. "Ik hoop dat ik iemand tegenkom waar ik deze vorm van samenleven mee aan kan aangaan. De vaderrol zit ook in mij en mag naar buiten komen."

Bewust alleenstaande vader
Hij vond de avond wel een beetje spannend. "Ik was voornamelijk heel nieuwsgierig. Naar wat ik er zelf van zou vinden, maar ook naar de vrouwen." Bob maakt als alleenstaande homo een bewuste keuze. "Ik ben een kleine tien jaar getrouwd geweest, in die relatie was een kinderwens niet bespreekbaar. Nu ik weer single ben, kies ik ervoor mijn wens in een co-oudervorm in te vullen." 

Want de behoefte om een kindje te krijgen blijft. "Ik denk dat een kinderwens even oud is als de mensheid. Ook ik draag die wens in mij. Ik ben zelf kind geweest en nu wil ik vader en opa worden."

Elkaar beter leren kennen
Op de avond wisselde hij contactgegevens uit. "Als er een klik is, wil ik een startbrief schrijven naar de potentiële moeders. Daarin kunnen we elkaar wat beter leren kennen en komen we wat meer over elkaar levens te weten. Daarna zullen nog veel gesprekken moeten volgen. Ook denk ik dat veel vragen beantwoord worden als je bijvoorbeeld een weekendje met elkaar weggaat."

Bob, die loopbaancoach is, wil het liefst met een single vrouw gaan co-ouderen. "Het gaat vooral om de klik die je met iemand moet hebben. Het gaat om de visie in het leven. Mocht ik die klik hebben met een stel, is dat ook goed natuurlijk.”

Veilige plek voor kind
Verder heeft hij niet veel eisen aan een toekomstige co-partner. "Ze moet open van hart en geest zijn. Ik lees wel eens in co-ouderoproepen dat er iemand wordt gezocht die minimaal universitair onderwijs genoten heeft. Dat is voor mij niet van belang", zegt Bob.

"Je moet elkaar vooral op emotioneel niveau kunnen vinden. En je moet beiden een veilige plek voor het kind kunnen bieden."

Meer op rtlnieuws.nl:

 

Bron: RTL Nieuws