Nederland

Politievrouw steelt schoenen en verliest baan

05 september 2016 12:17 Aangepast: 09 januari 2018 12:47

Een politievrouw die een paar schoenen stal bij de Makro, is terecht ontslagen. Dat heeft de Centrale Raad van Beroep geoordeeld.

De politievrouw liep in augustus 2014 een Makro-winkel uit met een nieuw paar schoenen aan haar voeten, zonder te betalen. Het winkelpersoneel snapte haar, en deed aangifte. Dat leidde ertoe dat de politie haar ontsloeg.

Foutje door stress

De politievrouw tekende bezwaar aan tegen het ontslag. Volgens haar was zij de schoenen als gevolg van stress en pijnstillers vergeten te betalen. Toen de politie haar bezwaar afwees, stapte zij naar de rechter. Die gaf haar vorig jaar gelijk.

In het hoger beroep dat de politie aanspande, is de Centrale Raad van Beroep (CRvB) echter tot een andere conclusie gekomen. Uit nader onderzoek bleek onder meer dat de politievrouw haar oude schoenen op de wc in de vuilnisbak had gegooid. Nadat zij was gesnapt, beweerde zij aanvankelijk dat de nieuwe schoenen van haar waren.

Terecht ontslagen

Dat wijst volgens de CRvB niet op vergeetachtigheid, maar op "welbewust en weloverdacht handelen." De hoge bestuursrechter vindt daarom dat de politie de vrouw terecht heeft ontslagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van