Ga naar de inhoud
Nederland

Dagelijks puree uit een pakje? Toch maar niet

Aardappelpuree. Beeld © iStock

Heb jij je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aardappelpuree uit een zakje al gehad? Op pakjes Maggi aardappelpuree naturel staat de aanbeveling elke dag een portie puree te nuttigen. Maar die claim wordt weggehaald na klachten van Foodwatch.

"Goed om te weten: Een zakje Maggi Aardappelpuree naturel bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aardappelpuree voor 4 volwassenen", staat er op de pakjes van Nestlé. Consumentenorganisatie Foodwatch vindt die claim misleidend.

Net verse aardappelen
Nestlé kan niet aangeven wie - behalve Maggi zelf - aanbeveelt om dagelijks aardappelpuree (uit een pakje) te eten. De claim zal daarom van de verpakkingen worden gehaald. Ook verdwijnen claims op meerdere Maggi-producten dat een pakje aardappelpuree dezelfde voedingswaarde heeft als verse aardappelen.

"Niemand beveelt aan om dagelijks aardappelpuree te eten, zeker niet uit een pakje", zegt Foodwatch. De organisatie wijst erop dat de puree van Maggi ongezonde toevoegingen bevat zoals zout, vet, suikers en diverse toevoegingen. "Aardappelpuree uit een pakje heeft dus een minder gezonde samenstelling dan verse aardappelen."

Thumbnail