Ga naar de inhoud
Aanslag Russisch passagiersvliegtuig

KLM: Alleen handbagage mee op vlucht vanuit Caïro

(Archieffoto) Beeld © RTL Z

Passagiers die morgen met KLM vanuit Caïro naar Amsterdam vliegen, mogen alleen handbagage meenemen. De luchtvaartmaatschappij wil voorlopig geen koffers inladen op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad.

Het besluit is genomen 'na zorgvuldige overweging en op basis van nationale en internationale informatie', zegt een woordvoerster. Samen met de reizigers wordt besproken wat er gaat gebeuren met de bagage die moet achterblijven.

Niet alleen KLM-passagiers zijn de dupe. Transavia laat weten vanavond de ruimbagage te hebben laten staan van passagiers op een vlucht vanuit Hurghada, aan de Egyptische Rode Zee-kust. De reizigers zouden daar pas na vertrek van op de hoogte te zijn gesteld.

Bom aan boord?
Er is gedoe met vluchten uit Egypte sinds de crash zaterdag van een Russisch vliegtuig. Dat kwam uit de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh en stortte neer op het Sinaï-schiereiland. Daarbij kwamen alle 224 inzittenden om het leven. De Britse autoriteiten denken dat het is neergestort door een bom aan boord.