Nederland

Consument wisselt steeds vaker van energieleverancier

11 november 2015 09:19 Aangepast: 11 november 2015 11:49

We wisselen steeds vaker van energieleverancier. Eén op de zeven huishoudens is het afgelopen jaar overgestapt naar een andere aanbieder.

Dat blijkt uit cijfers die de Autoriteit Consument & Markt vanochtend heeft gepubliceerd. Het aantal overstappers is daarmee op een absoluut record gekomen.

De ACM ziet in het overstapgedrag van consumenten een positieve ontwikkeling: "Consumenten die overstappen stimuleren bedrijven om te innoveren en te zorgen voor een betere service en concurrerende prijzen. Dat is in het voordeel van de consument."

Honderden euro’s voordeel
En de winst die je kunt maken door over te stappen is aanzienlijk. Volgens de ACM kan in het gunstigste geval de energierekening 400 euro lager uitpakken door van energieleverancier te wisselen. Dat extreme voordeel kunnen mensen krijgen die nog nooit van leverancier zijn gewisseld en dan overstappen naar de goedkoopste aanbieder.

De gemiddelde prijzen van energie en gas zijn het afgelopen jaar ook gedaald. Waar een rekening vorig jaar door de bank genomen nog 1715 euro bedroeg, was dat het afgelopen jaar 1699 euro. Een daling van ongeveer 1 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore