Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederland

Thuisbezorgd-baas rijkste jonge miljonair, Van Gerwen sluit top 100 af

16 mei 2017 09:54 Aangepast: 28 juli 2017 03:00
Michael van Gerwen (links) en Jitse Groen (rechts). Beeld © ANP

Jitse Groen, oprichter van Thuisbezorgd, staat op de eerste plek van de Quote-lijst van jonge miljonairs. Hij is met een geschat vermogen van 460 miljoen euro de rijkste Nederlander van onder de veertig.

De top 100 jonge miljonairs verschijnt vandaag in het maandblad. Jitse Groen staat op de eerste plek dankzij de beursgang van Takeaway.com. Daarmee heeft Groen Pieter Zwart verslagen, de nummer 1 van vorig jaar. Het vermogen van de Cool Blue-baas wordt geschat op 255 miljoen. 

ZIE OOK: 'Ik zou niet weten wat ik zou doen als ik stop met Thuisbezorgd'

De miljonairs op de lijst mogen niet ouder zijn dan 39 en moeten minimaal zes miljoen euro bezitten. Quote noemt de lijst zelf het ‘knappe zusje’ van de échte rijkenlijst, de Quote 500.

De honderd rijkste Nederlanders onder veertig zijn weer wat rijker geworden dan vorig jaar. Samen zijn ze goed voor een vermogen van 2,3 miljard. Dat is 45 procent meer dan vorig jaar. 

De top 5:

  1. Jitse Groen (39), Thuisbezorgd, 460 miljoen euro
  2. Pieter Zwart (39), Cool Blue, 255 miljoen
  3. Paul de Jong (38), Cool Blue, 215 miljoen
  4. Peter Becker (37), PB Web Media, 55 miljoen
  5. Dennis Klompalberts (37), Travelbird, 54 miljoen

Volendammers 

Op de lijst staan ook veel BN'ers. Zangers Nick en Simon staan op de lijst met een geschat vermogen van 7 miljoen per persoon. Dat is wat minder dan het vermogen van hun Volendamse vriend Jan Smit. Dat wordt geschat op 13 miljoen.

Het aantal vrouwen is weer op een hand te tellen. Er staan er slechts vier op de lijst, eentje minder dan vorig jaar. Het gaat om modellen Doutzen Kroes en Lara Stone (met 25 en 14 miljoen), presentatrice Silvie Meis en ontwerpster Marieke Meulendijks.

De pas 21-jarige Martin Garrix is goed voor een geschat vermogen van 14 miljoen. Hij is de jongste op de lijst van Quote. Darter Michael van Gerwen sluit de lijst af. Hij staat op plek 100 met een geschat vermogen van 7 miljoen euro. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore