Vrijhandelsverdrag TTIP

Duizenden tegenstanders TTIP demonstreren in Amsterdam

10 oktober 2015 15:34 Aangepast: 10 oktober 2015 15:57
Beeld © Marieke Hiemstra (Twitter)

"Het verzet tegen het TTIP groeit." Dat zegt de organisator van de grote demonstratie TTIPalarm in Amsterdam tegen het handelsverdrag tussen Europa en de VS.

"Eerst waren we met tientallen, toen honderden, nu zijn we al met ruim 7000 in Amsterdam en er komen nog mensen bij", zei Jurjen van den Bergh zaterdag namens de maatschappelijke organisaties die het TTIPalarm organiseren. "Hoe meer mensen over TTIP weten, hoe minder ze het zien zitten."

De demonstranten verzamelden zich op het Daniël Meijerpleinren ​en trokken vanaf daar in een stoet richting het Museumplein. De demonstratie is onder meer georganiseerd door de FNV, Milieudefensie en foodwatch.

Foto's verslaggever Pepijn Crone:

Ook protesten in de rest van Europa
Ook in andere Europese steden zijn er vandaag protesten tegen het handelsverdrag. In Berlijn zijn naar schatting 45.000 tot 50.000 mensen op de been en in München zo'n 3000. In Brussel zijn ongeveer 2000 mensen de straat opgegaan en in Madrid en Helsinki zo'n duizend. In de Oost-Europese steden Warschau en Praag gaat het om enkele honderden mensen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Vrijhandel VS-EU: TTIP in 7 vragen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore