Nederland

We blijven meer vervuilen: CO2-uitstoot Nederland neemt iets toe

04 mei 2017 15:05 Aangepast: 28 juli 2017 05:00
Beeld © ANP

Het gaat niet goed met het terugdringen van de CO2-uitstoot in Nederland. In 2016 nam de uitstoot van koolstofdioxide zelfs met 0,4 procent toe. De uitstoot van koolstofdioxide maakt 80 procent uit van alle broeikasgassen die zorgen voor klimaatverandering.

Nederland is zeker niet het enige land waar de uitstoot steeg, bleek uit cijfers van Eurostat. Maar gemiddeld nam de CO2-uitstoot in de EU juist met 0,4 procent af. Malta scoort het best met een afname van 18,2 procent, gevolgd door Bulgarije met 7 procent.

Twaalfde plek voor Nederland

Het slechtst presteert Finland. Daar ging de uitstoot met 8,5 procent omhoog. Elf landen deden het in 2016 beter dan Nederland, zestien landen deden het minder goed. Hier zie je alle cijfers op een rij.

Greenpeace zei eerder al bang te zijn dat de CO2-uitstoot in Nederland omhoog blijft gaan. "Door de komst van de nieuwe kolencentrales in Nederland zal de CO2-uitstoot verder blijven stijgen, want die centrales gaan massaal stroom exporteren. Daardoor zal Nederland het klimaatdoel van 25 procent minder CO2 in 2020 dat is opgelegd door de rechter, niet gaan halen'', liet de milieuorganisatie weten.

Meer op rtlnieuws.nl:
Klimaatverandering: dit willen partijen eraan doen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore