Ga naar de inhoud
Nederland

Duizenden bezwaren over naheffing kinderopvangtoeslag

Beeld © ANP

Duizenden ouders hebben bezwaar gemaakt tegen de naheffing van de kinderopvangtoeslag over 2014. De Belastingdienst stuurde door een fout naheffingen tot 11.000 euro naar mensen.

Ouders schrokken zich rot toen de naheffing op de deurmat viel. Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) werd platgebeld door ouders die meldden dat de naheffingen totaal niet klopten. Al snel werd duidelijk dat de fout lag bij kinderopvangorganisaties die verkeerde gegevens hadden doorgegeven.

Belastingdienst: Maak bezwaar
De Belastingdienst beloofde naheffingen niet meteen te innen en riep getroffenen op bezwaar te maken. In de afgelopen weken zijn er 4800 bezwaren binnengekomen.

Of in alle gevallen sprake is van onterechte naheffingen, kan de Belastingdienst nog niet zeggen. Er is een speciaal team geformeerd om alle bezwaren af te handelen. Dat gaat een maand duren.

Naheffingen houden aan
Vanochtend ontvingen weer een aantal mensen een naheffing vanwege te veel ontvangen kinderopvangtoeslag. Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BoinK) meldde al snel dat het ook hier weer om een fout ging. Volgens de Belastingdienst gaat het om een groep van 300 mensen. Zij zijn geïnformeerd over de fout.

Meer op rtlnieuws.nl:
Bereken hoeveel jij in 2016 kwijt bent aan kinderopvang