Nederland

Zeven ton voor twee ex-directeuren Ymere

01 september 2016 11:19 Aangepast: 30 juli 2017 12:30
Beeld © Flickr CorporatieNL

Woningcorporatie Ymere heeft een ontslagen directeur een afkoopsom van bijna een half miljoen euro betaald. Een andere ex-directeur ontving bijna twee ton.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de op een na grootste woningcorporatie van Nederland. Volgens de stukken ontving een ontslagen 'directeur projectontwikkeling' 494.651 euro. Een vertrokken 'directeur waardesturing' kreeg 188.860 euro mee.

Volgens Ymere moesten de directeuren afscheid nemen omdat hun arbeidsplaats verviel als gevolg van een reorganisatie. De afkoopsommen zijn gebaseerd op het sociaal plan. "Door de lengte van het dienstverband ligt de uitkering (…) hoger dan de bezoldigingsnorm in de Wet Normering Topinkomens", aldus de corporatie.

Eerder al kritiek op hoge salarissen

Het is niet de eerste keer dat Ymere in het nieuws komt met hoge vertrekregelingen voor de top. Vorig jaar meldde RTL Nieuws dat de corporatie drie vertrokken bestuurders samen een half miljoen euro meegaf. Eerder was er al kritiek op de hoge salarissen van Ymere-bestuurders.

Eind 2012 kwam Ymere wegens grote verliezen en risicovolle leningen een jaar onder verscherpt toezicht van het Centraal Fonds Volkshuisvesting te staan. Bij reorganisaties moest de woningcorporatie vervolgens 180 banen schrappen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore