Ga naar de inhoud
Nederland

Agent vrijuit voor verwonden vrouw die 'dikke BMW' in Oranje blokkeerde

Het OM vervolgt de agent niet die een vrouw wegtrok voor de auto van staatssecretaris Dijkhoff in het dorpje Oranje. De vrouw protesteerde in oktober tegen de komst van asielzoekers naar het dorp. Ze blokkeerde de auto van Dijkhoff, die op bezoek was.

Daarbij riep ze: "Dikke BMW, dikke BMW jongens.'' De vrouw, Hilda van der Heide, werd daarna weggetrokken door een agent. Daarbij kwam ze ten val en raakte gewond. Ze brak haar arm. Het filmpje van de vallende vrouw ging viral op social media.

Aangifte
De vrouw deed aangifte tegen de politieman van mishandeling en zwaar lichamelijk letsel door schuld.

De gemoederen in het Drentse Oranje liepen in oktober hoog op. Dijkhoff was aanwezig om uitleg te geven. Uiteindelijk werd de situatie dreigend. Er werd besloten om hem zo snel mogelijk te laten vertrekken. Daarbij stond de vrouw in de weg. Ze werd weggetrokken.

De officier van justitie heeft besloten na bestudering van foto’s, video’s en getuigenverslagen om de man niet strafrechtelijk te vervolgen. Volgens hem heeft de agent passend gehandeld. Het gebruikte geweld, het wegtrekken voor de auto, valt binnen de regels over geweldsgebruik door de politie.

Meer op rtlnieuws.nl:
Gewonde vrouw Oranje boos: niets gehoord van Dijkhoff