Ga naar de inhoud
Nederland

Woede over reclamecampagne met halfblote vrouwen

Woede in Amsterdam om reclameposters met ontblote vrouwen. Tegenstanders vinden de posters seksistisch en hebben maandverband op abri's van pakkenbedrijf SuitSupply geplakt. Op sociale media zijn zelfs enkele doodsbedreigingen geplaatst.

"Ik heb liever dat ze de posters beplakken dan dat ze me met de dood bedreigen", zegt eigenaar van SuitSupply Fokke de Jong tegen RTL Nieuws. De Jong relativeert de doodsbedreigingen wel. "Het gaat om bedreigingen zoals 'dood aan de board van SuitSupply'."

Afglijden van borsten
De modeketen begon deze week een reclamecampagne met halfblote vrouwen. Op posters staan de vrouwen met mannen op dwergformaat. Grootste steen des aanstoots is de poster waarop twee mannen van de ontblote borsten van een model afglijden.

Op sociale media noemen tegenstanders de campagne vrouwonvriendelijk en seksistisch. De Jong snapt de ophef niet. “Deze campagne gaat juist over de kracht van vrouwen. Mannen hebben niks te vertellen en zijn gereduceerd tot dwergen.”

Verrast
De Jong is verrast over de ophef. "Ik had het niet verwacht. We spelen natuurlijk met het spanningsveld tussen mannen en vrouwen. En als je daarmee speelt, krijg je natuurlijk wel reacties."

Het is niet de eerste keer dat een campagne van SuitSupply leidt tot woede over vermeend seksisme. Ook in 2010 en 2011 was het raak. Ook toen gingen de klachten over het gebruik van blote vrouwen op reclameposters.

Meer op rtlnieuws.nl:
Campagne met knipoog voor homorechten in Italië