Nederland

In hoger beroep drie jaar geëist tegen 'Maseratiman' Möllenkamp

26 januari 2017 17:32 Aangepast: 29 juli 2017 02:30
Hubert Möllenkamp bij de rechtbank in 2015. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie eist opnieuw drie jaar cel tegen de voormalige topman van woningcorporatie Rochdale Hubert Möllenkamp.

Eerder werd Möllenkamp veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel, wegens onder meer  verduistering, oplichting, belastingfraude en witwassen.

Ook heeft Möllenkamp volgens de rechter meineed gepleegd, toen hij voor de Parlementaire Enquêtecommissie Woningbouwcorporaties ontkende dat er fraude was gepleegd. Maar zowel hijzelf als het Openbaar Ministerie gingen tegen het vonnis in beroep.

Steekpenningen en belastingfraude

Möllenkamp was de bestuursvoorzitter bij woningcorporatie Rochdale. Volgens het OM nam hij honderdduizenden euro's aan steekpenningen aan en fraudeerde hij voor ongeveer een miljoen euro met de belasting.

''De feiten hebben zich afgespeeld in een periode van tien jaar. Het escaleerde in de loop der jaren, bedragen werden groter en het aantal incidenten nam toe. Hij gleed met grote snelheid af van het door hem gecreëerde hellend vlak'', stelt het OM.

Lease-auto

Möllenkamp oogste ook veel kritiek voor de aanschaf van een Maserati. "Een jongensdroom", noemde Möllenkamp 'zijn' Maserati Quattroporte. Maar die droom werd al snel een nachtmerrie toen het personeel van Rochdale schande spreekt van de nieuwe lease-auto van de baas. 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore