Nederland

Kunstwereld in rep en roer om 'nieuwe' Rembrandt

09 maart 2016 15:17 Aangepast: 01 augustus 2017 04:30

Opwinding in de kunstwereld. Er is volgens experts een nieuwe Rembrandt ontdekt. Het schilderij dat 'Ruiken' heet is vrijdag te zien op de TEFAF kunstbeurs in Maastricht.

Het doek dook vorig jaar september op tijdens een Amerikaanse veiling. Toen was het sterk vervuild en beschadigd aan de randen.

250 dollar
De startprijs op de veiling was 250 dollar. Handelaren vermoedden al snel dat het om een Rembrandt ging. Het schilderij ging uiteindelijk voor 800.000 euro onder de hamer.

Na uitgebreid onderzoek blijkt dat het inderdaad om een echte Rembrandt gaat. Deze 'nieuwe' vondst is nu in het bezit van een Fransman. Hij kocht het schilderij voor vier miljoen euro. 

'Bijzondere vondst'
Volgens Madelon Strijbos van de TEFAF is het een 'bijzonder schilderij'. "Vooral de manier waarop het schilderij op de markt kwam is bijzonder. We dachten in eerste instantie dat het om een kopie van een Rembrandt ging, maar dat blijkt niet te kloppen."

Onderdeel van een serie
Het schilderij is onderdeel van een serie die de schilder op jonge leeftijd maakte. De schilderijen Kijken, Voelen en Horen waren al eerder bekend.

De drie andere schilderijen in de serie

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Meer op rtlnieuws.nl
Frankrijk en Nederland kopen Rembrandts; ze blijven samen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van