Nederland

Meer 'liefde' door Super Like op Tinder

01 oktober 2015 11:01 Aangepast: 01 oktober 2015 16:33
Beeld © RTL Nieuws

Vanaf vandaag is het ook in Nederland mogelijk: iemand een Super Like sturen via datingapp Tinder.

Voor wie Tinder niet kent: de app is mateloos populair. Je kunt het een 'digitale vleeskeuring' noemen: als gebruiker geef je met een 'like' aan wanneer je iemand leuk vindt. Vindt de ander dat ook, dan kun je beginnen met elkaar te chatten. 

De Super Like betekent meer dan een normale 'like'. Het is de digitale equivalent van in een bar op iemand afstappen en zeggen: "Eh, ik vind je echt heel leuk". De functie werd begin september al als een test uitgerold in Australië. En wat blijkt: het werkt. Mensen die de Super Like uitdelen hebben drie keer meer kans op een match, schrijft Tech Crunch.

Maar de Super Like heeft nog meer voordelen. Gesprekken die gestart zijn na een Super Like duren gemiddeld 70 procent langer dan normale chats.

Thumbnail

Voor het geval je zelf aan de slag wil met de Super Like: een korte uitleg. De Super Like is veel meer dan een veeg naar rechts en dan hopen dat de andere persoon jou ook leuk vindt. Als je iemand een Super Like geeft dan krijgt jouw foto een speciaal tekentje. Je eventuele match ziet zo dat je hem of haar bijzonder leuk vindt. In veel gevallen zorgt die extra aandacht er dus voor dat die ander jou ook een like geeft.

Ook aan de slag met de Super Like? Tinderaars die de gratis app gebruiken krijgen één Super Like per dag, betalende gebruikers kunnen zich helemaal suf Super Liken.

Meer op rtlnieuws.nl:
Tinder komt met netwerk-app voor elite

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore