Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nederland

Brief op de bus? Dat wordt zoeken: PostNL haalt 10.000 brievenbussen weg

18 mei 2016 15:07 Aangepast: 31 juli 2017 11:30

De grote oranje brievenbussen van PostNL worden schaars. De komende jaren verdwijnen zo'n 10.000 van de 19.000 brievenbussen. PostNL wil er namelijk op bezuinigen. De eerste bussen worden deze maand al weggehaald in Flevoland. De rest van het land volgt.

Volgens het postorderbedrijf wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van de oranje bussen. PostNL denkt met de helft aan brievenbussen nog steeds een goede dekking over het land te hebben.

"We hebben uitvoerig overleg gehad met gemeenten en belangenorganisaties die kwetsbare groepen vertegenwoordigen", laat een woordvoerster weten. Uitgangspunt van de partijen is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Daarom zullen er geen bussen verwijderd worden bij verzorgingstehuizen en zullen ook de verlaagde brievenbussen voor rolstoelers blijven staan.

136 bussen minder in Flevoland

Voor overige brievenbussen is bekeken waar de afstand tot de dichtstbijzijnde brievenbus redelijk is als de huidige wordt verwijderd. Om te beginnen worden in de provincie Flevoland de komende twee maanden 136 van de 317 brievenbussen verwijderd. Om de afstand tot de dichtstbijzijnde brievenbus voor alle mensen beperkt te houden worden er 17 nieuwe bussen op strategische plekken geplaatst.

Waar in de rest van het land brievenbussen zullen verdwijnen is volgens PostNL nog niet bekend. Het bedrijf verwacht dat hier in de loop van het jaar meer duidelijkheid over is.

Meer op rtlnieuws.nl:

Brief op de post doen? Dat kan straks niet meer bij deze brievenbussen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore