Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Declaraties bestuurders universiteiten

Inspectie onderzoekt acht universiteiten en hogescholen om dubieuze declaraties

03 mei 2016 14:57 Aangepast: 31 juli 2017 14:30
Universiteit Utrecht (archieffoto). Of deze universiteit een van de acht onderzochte universiteiten is, is niet bekend. Beeld © ANP

De Inspectie voor het Onderwijs is een onderzoek gestart bij acht instellingen in het hoger onderwijs vanwege foute declaraties van bestuurders. Dat laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws.

Aanleiding is een onthulling van RTL Nieuws vorig jaar dat universiteitsbestuurders declaratieregels omzeilen. De minister liet de inspectie toen onderzoek doen naar de jaarrekeningen en accountantsrapporten van alle hogescholen en universiteiten

Uit de accountantsrapporten bleek dat er in 2013 en 2014 bij acht onderwijsinstellingen fouten zijn gemaakt. "Het gaat dan om het niet naleven van interne regels voor de declaraties en vergoedingen", zegt de inspectiewoordvoerder.

De inspectie gaat er nu zelf in de boeken kijken en zo nodig handhaven. Het onderzoek zal naar verwachting medio herfst dit jaar zijn afgerond. Bij welke acht instellingen de inspectie onderzoek doet is niet bekend.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore