Ga naar de inhoud
Nederland

Doorstart voor modezaken HoutBrox en Purdey, deel banen behouden

Beeld © ANP

Voor modezaken HoutBrox en Purdey is een doorstart geregeld. Het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen neemt samen met het Belgische Shopinvest het failliete HoutBrox en Duthler over.

Berden koopt daarnaast ook Purdey, samen met de oprichters van het chique damesmodebedrijf.

HoutBrox is het zoveelste winkelbedrijf dat de laatste tijd in de problemen is gekomen; het werd in april failliet verklaard. Purdey hoorde ook bij de onderneming maar werd kort voor het faillissement door moederconcern Brova verkocht. De curatoren hebben die deal later ongedaan gemaakt.

Banen behouden
Naar schatting blijven 350 tot 450 van de meer dan vijfhonderd banen behouden. Berden wil in ieder geval verdergaan met alle ruim twintig Purdey-filialen. Van de meer dan twintig zaken van HoutBrox en Duthler blijven minimaal drie winkels open, over de overige filialen wordt nog onderhandeld met verhuurders.

"Dat het oog van Berden op HoutBrox viel is zeker geen toeval", meldt het bedrijf. "Het was de zus van Wiel Berden (tweede generatie), Marieke Berden, die Piet van Hout huwde en mede aan de wieg stond van het toen florerende modebedrijf."

Berden heeft in Nederland zeventien mode- en woonwinkels, met verschillende namen. Shopinvest heeft ruim tachtig filialen in België.