Nederland

Douwe Egberts wil alleen koffie schenken bij UWV, maar mag dat niet

10 mei 2016 14:34 Aangepast: 31 juli 2017 13:00
Beeld © ANP

Koffiegigant Douwe Egberts heeft een rechtszaak tegen het UWV verloren. De uitkeringsinstantie wil haar facilitaire diensten gecombineerd inkopen, maar Douwe Egberts wil alleen koffie schenken.

Het UWV is bezig met een gecombineerde aanbesteding van al haar facilitaire diensten voor een periode van acht jaar. Door schoonmaak, catering, afvalverwerking, groenvoorziening, koffieapparaten, beveiliging, klein onderhoud en middelen voor de bedrijfshulpverlening in een kéér in te kopen, wil de uitkeringsinstantie 3 miljoen euro per jaar besparen.

Gedwongen in zee met onderaannemers
Douwe Egberts maakt bezwaar tegen het bundelen van de facilitaire dienstverlening. Omdat het bedrijf alleen de levering van dranken kan verzorgen, moet het noodgedwongen in zee met andere onderaannemers om de opdracht binnen te slepen. En dat wil de koffiegigant niet. Daarom stapte het bedrijf naar de rechter.

Uit een uitspraak die vandaag openbaar werd, blijkt dat de Amsterdamse rechtbank het UWV eerder deze maand gelijk heeft gegeven. De uitkeringsinstantie mag doorgaan met de mega-aanbesteding. Gezien de omvang van het UWV (87 locaties, ruim 18.500 werknemers) bedraagt de totale waarde van het contract 176 miljoen euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore