Ga naar de inhoud
Nederland

Geld verdienen op Koningsdag: zo doe je dat

Wie het goed aanpakt, kan een aardig zakcentje verdienen op Koningsdag. Beeld © ANP

Als je het goed aanpakt, kan Koningsdag een lucratieve dag zijn. Met deze tips loop je binnen.

Allereerst: wat mag je verkopen? Het antwoord: bijna alles. Toch zijn er een paar uitzonderingen. Zo mag je als particulier in veel gemeenten geen 'bederfelijke waar' verkopen, zoals vlees, vis en zuivel. Ook alcoholische dranken verkopen is uit den boze als je daar geen vergunning voor hebt. Fris mag je alleen in blikjes en plastic flesjes of bekers van de hand doen, want glas is vanwege de veiligheid verboden. Verder is het niet toegestaan om dieren te verkopen. Afgezien daarvan kun je het zo gek maken als je zelf wilt, dus doe er je voordeel mee.

 1. Sla een partij poncho's of paraplu's in en breng die aan de man. Het is op veel plaatsen hondenweer, dus hiermee doe je zeker goede zaken.
   
 2. Woon je midden in de drukte? Verhuur je wc. Als de nood hoog is hebben mensen er graag 50 cent (of misschien zelfs een euro, jij bent de baas) voor over om op een schone bril te belanden en niet in de rij te hoeven staan. Dat kan aardig oplopen. 
   
 3. Verzin iets ludieks. Verkoop complimentjes, gepersonaliseerde gedichten, plaktatoeages, omhelzingen, polaroidfoto's, massages of andere creatieve 'diensten' waar mensen de lol van inzien. Hoe gekker hoe beter.
   
 4. Bedenk een leuk spelletje. Bijvoorbeeld: 'Eet tien biscuitjes binnen een minuut en verdubbel je inzet'. Dat lijkt makkelijker dan het is, dus veel mensen zullen een gokje wagen. Bovendien kost zo'n rol biscuit je bijna niets. Een grabbelton of rad van fortuin doen het ook altijd goed. Of verzin een pubquiz met prijzen en laat mensen betalen om mee te doen.
   
 5. Gekoelde drankjes raak je altijd kwijt. Al is er op deze kille Koningsdag misschien meer behoefte aan warme chocolademelk en koffie. Eten verkopen is ook een aanrader, maar check van tevoren bij de gemeente wat precies de regels zijn. Zoals gezegd: bederfelijke waar is vaak verboden.
   
 6. Koop een partij oranje spullen op en verkoop ze met winst. Toeters, bloemenkettingen, hoedjes, schmink: met het EK zullen we ze niet nodig hebben, dus op Koningsdag mogen we er dit jaar best een schepje bovenop doen.
   
 7. Heb je een bepaald talent? Doe er wat mee! Maak muziek, doe een spectaculaire dans of een goocheltruc en laat een assistent met de pet rondgaan.
   
 8. Voor alles geldt: zorg dat je opvalt. Met een bonte kraam, een hysterische outfit, muziek, een spandoek of je koopwaar. Als je veel publiek hebt, trekt dat ook weer nieuwe potentiële klanten aan.

Kijk voor meer verkooptips en de leukste vrijmarkten in ons Weekend Magazine.

Bron: RTL Nieuws